Legetøj er en stor del af vores kæledyrs identitet, hos onlinedyreartikler ved vi hvor vigtigt det er med det korrekte legetøj til vores bedste venner. Vi har sørget for at du får den bedste kvalitet når du shopper dit kæledyrs næste favorit legetøj hos os.

Hvorfor skal man aktivere sin hund?

Man får en klogere hund, man får en hunde som føler at den har et job og derved bliver hunden mere glad og tilfreds med sit hundeliv. Derud over oplevere mange at man når man aktivere sin hund, også får et helt specielt bånd imellem hund og ejer fordi man har nogle fælles oplevelser og hunden vil også opfatte dig som leder og ikke bare en som giver den mad. Mange med små hunde, tror at det kun er store hunde der kan blive aktiveret med man kan lave aktivering af alle hunderacer og hvalpe.

 

Understimulerede katte mistrives

Katte som keder sig og er understimulerede får ofte unoder og destruktiv adfærd. Derfor må man som ejer gøre sig klart, at man kan forebygge mistrivslen ved at stimulere dem. Adfærdsproblemer som urenlighed, strinteri og legeaggresivitet skyldes ofte understimulering. Det samme er tilfældet med de katte som hypersoignerer sig og som urenlighed.

 

Aktivitetsbolde

Aktivitets bolde, kan inddeles i forskellige sværhedsgrader 1 – 2 – 3

Sværhedsgrad 1: er den aktivitets bold så hunden ofte vil stifte bekendtskab med når den er hvalp. Der er 1 hul som ofte kan justeres i størrelse så hullet kan gøres så stort som muligt så hvalpen bare skal trille til bolden før at godbidderne falder ud. Man kan øge sværhedsgraden ved at gøre hullet mindre og mindre efterhånden som hvalpen finder fidusen ved bolden.

Sværhedsgrad 2: Dette kan være en bold som ikke er helt rund, den kan fx være aflang men det kan også være en firkant. Der vil ofte være lameller(labyrint) inden i aktivitetsbolden som gør at bolden skal rulle i længere tid før godbidderne falder ud. Det er her sjovt at give hunden flere slags former da dette øger hundes evne til at løse problemer og aktivere hunden mentalt.

Sværhedsgrad 3: Dette kan være såkaldte vælte ”Peter” bolde/kuber/pyramider som er tunge i bunden så de rejer sig op når hunden puffer til dem. Nogle modeller fx Kong Wobbler kan man åbne den også kan man selv lægge gummibolde (til katte) inden i dem, for at øge sværhedsgraden yderligere, da dette vil være stopklodser for godbidderne inden i.

OBS: lad aldrig hunden være alene med en aktivitets bold/legetøj da det er noget man leger med hunden når man er hjemme. 

 

Hvordan aktiveres indekatte?

Indekatte skal stimuleres, så de bevæger sig.

  • En mulighed er at indrette forskellige forhindringsbaner, hvor kattene stimuleres til både balancegang og spring. Man behøver ikke at indrette hele boligen til kattene. Med forholdsvis få midler kan man indrette en bane oppe under loftet, med kradsebræt og lejer i flere niveauer. En anden mulighed er bygge en kattevoliere, med fintmasket trådnet, så kattene ikke kommer i kontakt med vilde fugle eller øvrige katte.
  • Indekatte skal have stimuleret deres jagt-bytte instinkt. En mulighed er små legemus, kradsedyr, golfbolde, fiskestænger og andet legetøj, se vores udvalg hos onlinedyreartikler